I prisberegneren kan du beregne priser på indblæsning af isolering og visse opgaver, hvor der isoleres med måtter/ruller.
Her finder du din isoleringsopgave
Indblæsning af isolering:
- Isolering af indervægge og lette ydervægge
- Isolering af etageadskillelser og skråvægge
- Isolering af hulmure
- Isolering af loft
- Isolering af krybekælderen
Isoleringsmåtter:
- Isolering af facade (udefra)
- Isolering af loft
- Isolering af tagflade (indefra)
Hvad er forskellen på de to metoder?
Ved indblæsning af isolering laver man en mindre hul i konstruktionen, hvorigennem man med en slange blæser granuleret isoleringsmateriale og fylder hulrummet op med isolering.
Ved isolering med måtter lægger man måtterne tæt på den flade, der skal isoleres. Det er vigtigt, at måtterne kan ligge tæt, så der ikke opstår revner, som varmen kan slippe ud gennem.
Hvornår bruger man hvad?
Hvornår bruger man indblæsning af isolering, og hvornår bruger man isoleringsmåtter?
Indblæsning: Tommelfingerreglen er, at når der findes et tæt hulrum, der skal isoleres, så blæser man isoleringen ind. Man gør dette, fordi det er den mest skånsomme, hurtige og effektive måde at isolere. I en hulmur behøver man eks. kun fjerne enkelte mursten eller dele af fugen for at kunne blæse isolering ind.
Isoleringsmåtter: Isolering med ruller, måtter og batts bruges typisk steder, hvor der ikke er et hulrum. Det kan være udenpå huset (facadeisolering), ovenpå etageadskillelser i et ubeboet loftsrum og på tagflader. En tømrer vil ofte også vælge at bruge måtter, når man alligevel skal have etableret nye vægge, lofter, ny damspærre eller lignende.
Undtagelsen til reglen er dog krybekældre. Her etablerer man nogle gange et “kunstigt” hulrum lige under gulvet med en plastmembran. Isoleringsmaterialet blæses så ind i det nye hulrum.