Free cookie consent management tool by TermsFeed Isoleringsmaterialer | Kort introduktion til isoleringsmaterialer

Introduktion til isoleringsmaterialer

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på isolering pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Isoleringsmaterialer vælges oftest ud fra deres isoleringsevne, pris, holdbarhed, brandsikkerhed samt ud fra mange andre relevante faktorer. Her kan du læse en kort præsentation af de mest brugte isoleringmaterialer:

Papiruld

Papiruld fremstilles af genbrugspapir/aviser og er et granuleret isoleringsmateriale. Der tilsættes brandhæmmende stoffer (borsalte), der også forebygger råd, svamp og skadedyr. Der kan desuden tilsættes en lim, der gør, at papiruld kan klæbe til undersiden af eksempelvis krybekældre.

Hørisolering

Denne isoleringstype fremstilles af fibre fra hørplantens stængel, og hørisolering fås i måtter. Hør indeholder en naturlig modstandskraft mod skimmelsvamp og fremstillingen af hørisolering er meget mere miljøvenlig end eksempelvis mineraluld. Hørisolering er dog den dyreste form for isolering, men har en høj isoleringsevne.

Mineraluld

Glasuld fremstilles ved smeltning af returglas (eks. flasker og glas) ved 1400 grader. Glasset smeltes og slynges ud i ultra tynde tråde, lidt som en candyfloss, og samles i måtter.

Stenuld fremstilles ved at smelte sten, kalksten, recirkulerede briketter og råmaterialer ved 1.500 °C. Der dannes en filt, som samles i måtter.

Mineraluld er særdeles brandhæmmende og kan modstå svamp og råd. Fremstillingen er dog energikrævende og ikke miljøvenlig. Ved afskaffelse betragtes det som farligt affald og skal deponeres.

Ekspanderet Polystyren (EPS)/Flamingoisolering

Opskummet polymer fremstillet af styren. Grundlaget for råvaren er små perler af råolie og naturgas. Perlerne forskummes med vanddamp, som blødgør og oppuster perlerne. EPS kan derfor formes efter ønske. Har en meget høj isoleringsevne - består af 98% luft. Brandfarlig og skal beskyttes mod brand.

EPS er genanvenligt til produktion af ny EPS. Hvis det ikke kan genanvendes anbefales en afbrænding - fx som energitilskud til almindelig affaldsforbrænding.

Flamingo i plader bruges typisk til at isolere terrændæk, men er mindre velegnet til mure og lofter mm. Grunden til dette er, at der nemt opstår kuldebroer.

Her er det bedre at bruge flamingokugler, som blæses ind i hulmuren, væggen eller gulvet/loftet.

isoleringspris.dk