Stenuld, papiruld, glasuld eller mineraluld?
Inden et møde med en isolatør er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvordan du gerne vil isolere din bolig. Hvilken metode og hvilket materiale ønsker du at isolere med?
Forskellige materialer har forskellige evner inden for brandsikkerhed, lyd og støjreduktion, fugtafvisning og dampspærrer. Så undersøg markedet godt inden du beslutter dig for et materiale.
Der skal monteres en dampspærre, hvis der ikke allerede eksisterer en i konstruktionen. En dampspærre skal sikre, at der ikke trænger varm og fugtig indeluft ind i konstruktionen, hvor den nedkøles, kondenserer og skaber fugtproblemer.
BR10 krav
Bygningsreglementet 2010 fortæller hvilke krav til isolering, der skal overholdes ved udskiftning, vedligeholdelse og ombygning af huse/bygninger.
F.eks. skal man, hvis man øger bygningens energiforbrug ved etableringen af flere vinduer, gennemføre tilsvarende kompenserende energibesparelser i form af øget isolation eller tekniske installationer.
Der findes en masse tekniske betegnelser for isoleringsgrad, tæthed af bygninger, lambda-værdi og U-værdi osv., som isolatøren kan hjælpe dig med at få styr på. Han vil være i stand til at vejlede dig i forhold til de tekniske krav. Du kan selv læse mere på Bygningsreglementet 2010.
Indgå en aftalekontrakt med håndværkeren
Alt få sit hus isoleret kan være et større projekt. En loftsisolering kræver at loftet tømmes, så det bliver muligt for håndværkerne at arbejde og få lagt det nye isoleringsmateriale. En tømning af loftet alene er et stor arbejde, så det er vigtigt, at du planlægger forløbet godt.
Skal du have isoleret dit hus, anbefaler vi kraftigt, at du indgår i en kontrakt med håndværkerne, så håndteringen i tilfælde af fejl og mangler på forhånd er aftalt. Læs mere om kontrakter under Dokumenter